a

“We all have the same 24 hours in a day”

Trainer Chiovanna

a

Chiovanna, moeder van twee, kampte na haar zwangerschappen met overgewicht. Op een zeker moment keek ze zichzelf in de spiegel aan en zette zij een knop om. Tijd om iets aan de extra kilo’s te doen.

 

Chiovanna, op dat moment nog medewerker op de salesafdeling van een sportschool, besprak haar gewichtsuitdagingen met een collega. Deze collega, die Personal Trainer was, besloot haar vervolgens te helpen. En met succes, want de kilootjes vlogen ervan af. “Ik voelde me eindelijk weer zelfverzekerd en lekker in mijn vel.” Maar daar bleef het niet bij. Want het gevoel dat zij eraan overhield, wilde ze ook overbrengen op anderen. “Als ik het kan, kan een ander het ook. We hebben allemaal 24 uur in een dag. Belangrijk is dat je een trainingsdoel voor ogen hebt, er keihard voor gaat en je voedingspatroon aanpast.”

 

Gaan met die banaan
“Toen ik zelf werd begeleid, kwam ik steeds meer te weten over het sportvak. Maar omdat ik instructeur wilde worden, moest ik mij natuurlijk verder verdiepen.” Zo gezegd, zo gedaan. Chiovanna bestudeerde het sportvak, niet alleen door opleidingen te volgen en in de boeken te duiken maar ook door diverse sporten zelf te beoefenen. En daar plukken klanten nu de vruchten van. “Doordat ik verschillende sporten heb beoefend, heb ik kennis van de achterliggende gedachte en kan ik mij goed inleven in degenen die ik begeleid.”

 

Van alle markten thuis
In het begin van haar carrière als sportinstructeur startte Chiovanna met het begeleiden van enkel vrouwen die kampten met overgewicht. Inmiddels is ze all-round en begeleid ze ook topsporters zoals atleten, vechters of voetballers door middel van haar prestatiegerichte aanpak.

 

De beste versie van jezelf
“Enkele jaren geleden draaide het nog niet om het hebben van ‘Kardashian-billen’, maar gewoon om afvallen en lekker in je vel zitten. Tegenwoordig is dat toch echt anders. Ik krijg soms letterlijk een foto onder mijn neus geschoven met de vraag of ik ervoor kan zorgen dat een klant er op een bepaalde manier uit komt te zien. Mijn reactie is dan meteen, ‘haal het maar uit je hoofd’. Mijn doel als instructeur is namelijk om toe te werken naar de beste versie van jezelf. Gelukkig zien ze het nut daarvan in en zijn ze er achteraf hartstikke blij met het resultaat.”

Close
Ballinfit Gym Studio

Personal Training & Small Grouplessons – Private fitness & LifeStyle

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 22:00 uur

Zaterdag:
Gesloten

Zondag:
11.00 – 18.00 uur

Volg ons op:
About